Charlotte

I can and will

Kattungar är så söta!

Vardag Permalink0
Hade så himla kul med Ellie igår! Men trots att vi drack lika mycket vin, och åt en stor middag, och drack massor med vatten- så har jag ändå varit väldigt bakis idag. Fattar inte?! Ellie mådde helt okej. Suck! Aja, sånt som händer antar jag. Mår lite bättre nu i alla fall. Ellie var urgullig som körde hem mig tidigare idag. 
Hon blev jätteglad för tårtan föresten!! Och det bästa av all var ju att den smakade himmelsk- precis som en prinsesstårta borde smaka. Blev så himla glad och nöjd att jag fick till det, plus att marsipanen inte började svettas all någon gång och tårtan höll sig fin så länge! Jag tog en hel del bilder på Ellies kattunge haha, här ska ni få se några. Han är så gullig! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prinsesstårta del 2

Mat, Vardag Permalink1

Fy fan vad svårt det var att kavla ut marsipan! Misslyckades två gånger innan jag till slut fick det att funka. Började nästan gråta en gång haha! Men fick till slut över marsipanen på tårtan, blev ett litet hål som jag täckt med ett "löv" haha! Aja, gick ju rätt bra för ett första försök! Hoppas den ser okej ut imorgon. Här är i alla fall en bild:

Prinsesstårta....

Vardag Permalink0
Jag bakar en prinsesstårta till Ellie nästa vecka eftersom vi ska fira hennes födelsedag! Igår bakade jsg tårtbotten och gjorde vaniljkrämen. Gick jättebra! Idag slängde jag ihop det mesta: 

Hög, fin och jämn tårtbotten! Så nöjd! 

Idag delade jag min tårtbotten i tre delar, det gick jättebra med en "tårtdelare" från Claes Ohlson! 

Första botten med den bakta delen uppåt, spred jag med hallonsylt! 

Andra botten, med den bakta delen nedåt, spred jag vaniljkräm på. Efter det lade jag på massor med vispad grädde, och till slut sista tårtbotten (mittendelen, alltså den som inte har en bakad sida) ovanpå och formade den så gott jag kunde. 

Till slut spred jag grädde över hela tårtan! Detta var det svåraste eftersom grädden England vispas rätt hårt, så den blir liksom lite stelare och då smular  tårtan mer och det sprids inte lika lätt. Å andra sidan så blir tårtan nog lite mer stabil! 

Så färgade jag marsipan grön! Blev det en bra prinsesstårta grön tycker ni? 

Och så en liten bit rosa också, för rosen!

Marsipanen lägger jag på imorgonkväll! Tårtan står nu i kylskåpet. Hoppas det går bra med marsipanen imorgon, känns som det kommer vara det svåraste momentet! Ni får se det fulla resultatet en annan gång helt enkelt- ska försöka uppdatera imorgon. 
Till top